Thursday, September 30, 2010

Sykdom og synd

Den kristne TV-kanalen Visjon Norge sendte forleden et program hvor den amerikanske predikanten Thurman Scrivner sa bl.a. følgende:

"Har du handikappete barn, så er det du som har syndet"
"Dersom en kvinne ikke lyder sin mann i alle ting blir hun syk, eller hennes barn syke, eller begge parter blir syke"
(Kilde i denne artikkelen hos Nettavisen)

Dette har naturlig nok satt sinnene i kok, hos både kristne og ikkekristne. Argumenter som "Mange vil føle seg støtt av slike påstander" (Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen, samme artikkel) og "Han mener ytringsfriheten i Norge må settes høyt, men at det likevel må være lov å til å stille spørsmål omkring hva en kristen menighet kan si og sende på TV." (hentet fra samme artikkel, om Lundteigen).

Vel, hvis du lurer på hva du som kristen skal synes om dette, så skal jeg gi deg svaret her og nå:

Johannes 9, 1-3

"Da Jesus kom gående, så han en mann som var født blind. 2 Disiplene spurte da: «Rabbi, hvem er det som har syndet, han selv eller hans foreldre, siden han ble født blind?» 3 Jesus svarte: «Verken han eller hans foreldre har syndet. "

Kort og godt, enkelt og greit. Jeg har lest litt om Scrivner, og det han preker minner meg mer om karma, (en slags "du får som du fortjener ut fra handlingene dine"-tanke) noe vi kristne skal holde oss laaangt unna. Ytringsfrihet, respekt og religionsfrihet kan vi godt snakke om i mange timer, men akkurat dette er uttalt og avgjort, ikke mer å tenke på. Og det er jeg veldig glad for, om jeg skal være helt ærlig.

Trenger du flere Bibelvers?
* "Din tro har frelst deg" (Ikke "Ja nå var du flink, derfor skal du bli frisk")
* 2. mos kapittel 4 forteller om hvordan Moses argumenterer med Gud fordi han selv mener han ikke er "en talens mann". Mange tror Moses rett og slett stammet! Og istedenfor å helbrede/fikse Moses, ordner det seg sånn at broren hans får være med og ta seg av snakkinga isteden. Gud elsker oss - og kan bruke oss uansett.
* Til og med Paulus snakker om at han har en "torn i kroppen" (2. kor 12, 7)